Betaal jij teveel voor je internet?

Wil het je maar niet lukken om te sparen? Misschien moet je dan maar eens goed naar je uitgavenpatroon kijken. Soms kun je op de meest verrassende kostenposten geld besparen. Je internetverbinding, bijvoorbeeld. Het is zo’n vanzelfsprekende en alledaagse zaak dat je niet eens meer stilstaat bij de maandelijkse afschrijving.

Maar als je al langer dan één jaar bij dezelfde provider zit is het zeker de moeite waard om te kijken of het niet goedkoper kan. Om aan die zoektocht niet uren kwijt te zijn, is de site Verandervanprovider.nl een handige tool om goedkoper internet te regelen. Je vult er je postcode en huisnummer in en de site bekijkt welke internetproviders er op jouw adres beschikbaar zijn. Gerangschikt op maandprijs zie je zo meteen of je wel of niet teveel betaalt.

De site is niet de enige in zijn soort. Eén van de andere vergelijkingssites van de makers is Verandervansimonly.nl, waarmee je —de URL verraadt het al— de prijzen van simonlyabonnementen vergelijkt. Het prettige van deze sites is dat je niet alleen de prijs in het eerste jaar ziet, wat vaak een actieprijs is. Je ziet ook wat je ná die eerste twaalf maanden betaalt. Daarna kun je óf overstappen, óf in onderhandeling met je provider gaan om een lager bedrag af te dwingen. Aanrader!